​Mercedes do të tërheqë rreth 1 milion modele të vjetra në mbarë botën

Mercedes-Benz po tërheq pothuajse një milion makina të vjetra nga e gjithë bota për shkak të problemeve të mundshme me përforcuesin e frenave, tha kompania.

Modelet e serive ML, GL (BR 164) dhe R-Class (BR 251) të prodhuara midis 2004 dhe 2015 janë prekur. Rreth 70,000 prej tyre janë në Gjermani, sipas kompanisë.

“Ne kemi zbuluar se në disa prej atyre automjeteve, funksioni i përforcuesit të frenave mund të ndikohet nga korrozioni i avancuar në zonën e përbashkët të kabinës,” tha Mercedes-Benz në një deklaratë.

Kjo mund të rezultojë në një rritje të forcës së pedalit të frenave të nevojshme për të ngadalësuar automjetin dhe/ose në një distancë të mundshme ndalimi, shtoi ai.