Mos i lejoni fëmijët të ulen kështu, ja çfarë rrezikojnë… FOTO

Pozicioni “W”, është një nga pozicionet më të zakonshme të uljes së fëmijëve.

Fëmijët mund të kalojnë orë të tëra duke qëndruar ulur kështu ndërsa luajnë, por nëse fëmija juaj e bën këtë, ndalojeni menjëherë.

Ulja në pozicionin “W” nuk rekomandohet për askënd, pasi mund të çojë në probleme ortopedike.

Ky pozicion mund të ndikojë në dislokim të ijëve të fëmijëve, dhe nëse në familjen tuaj ka histori të displasisë së ijës, ulja në këtë pozicion duhet të shmanget.

Nëse fëmija ka ngushtësim të muskujve, ky pozicion do ta përkeqësojë atë. Gjithashtu ky qëndrim dëmton ijët, thembrat dhe gjunjët.

Image result for w position sitting

Image result for w position sitting

Related image