Netanjahu tregon se si i ka marrëdhëniet me vendet arabe

Zëdhënësi i Qeverisë izraelite, Ofir Gendelman, iu drejtua sot nëpunësve të Ministrisë izraelite të Punëve të Jashtme dhe me këtë rast përcolli deklaratën e Netanyahut i cili ka thënë se më herët asnjëherë nuk ka parë një trend të tillë pozitiv në zhvillimin e marrëdhënieve mes Izraelit dhe vendeve arabe.

Kryeministri izraelit, Benjamin Netanyahu, deklaroi nder te tjerash se marrëdhëniet dhe bashkëpunimi me vendet arabe janë më mira se kurdoherë.

“Ende nuk kemi konfirmuar saktë vëllimin e bashkëpunimit të Izraelit me vendet arabe, por është më i mirë se kurrë. Kjo është kështu, pa marrë parasysh palestinezët. Për fat të keq, palestinezët ende nuk kanë ndryshuar idetë dhe qëllimet e tyre për të arritur çfarëdo zgjidhje”, theksohet në deklaratën e Netanyahut të cilën e përcolli Gendelman.

Netanyahu më parë edhe personalisht tha se marrëdhëniet e Izraelite me vendet arabe janë gjithnjë më intensive dhe të mira, por nuk zbuloi detaje.

Negociatat e paqes me qëllim të zgjidhjes së konfliktit disadekadësh palestinezo-izraelit janë bllokuar në prill të vitit 2014. Palestinezët kërkojnë të drejtën e kthimit për të gjithë të dëbuarit nga zonat e pushtuara, dhënien fund të ndërtimit të vendbanimeve ilegale hebreje dhe vendosjen e shtetit të pavarur palestinez në kufijtë e vitit 1967 dhe me kryeqytet Jerusalemin Lindor. Këto kërkesa për Izraelin janë të papranueshme.