Nga krimb në flutur, një proces plot mrekulli! (Video)

Le të shohim në detaje ciklin e jetës së një fluture, duke përfshirë të katër fazat e jetës. Të gjitha fluturat kanë “metamorfozë të plotë”.

Për tu rritur, ato kalojnë nëpër 4 faza: jeta si vezë, si larva, si flutur e voge dhe si flutur e rritur. Çdo fazë ka një qëllim tjetër – për shembull, larvat duhet të hanë shumë qe të rriten dhe riprodhohen.

Varësisht nga lloji i fluturës, cikli jetësor i një fluture mund të zgjasë diku nga një muaj deri në një vit të tërë. /MESAZHI/