Edhe pse jo e thjeshtë, shkenca thotë lëreni duhanin!

0
Lënia e cigares është e mirë për shëndetin tuaj. Kushdo që është përpjekur të lërë duhanin do t’ju tregojë se sa e vështirë është,...

Astronomët zbulojnë një vrimë të zezë me përmasa të rralla

0
Një vrimë e zezë e padukshme me masë të ndërmjetme fshihet në zemër të grupit yjor globular më të afërt me Tokën, 6000 vite...

Profesori i Biologjisë prezanton llojin e ri të insektit nga Bjeshkët e Sharrit

0
Profesori i Fakultetit të Shkencave Matematike Natyrore, Departamenti i Biologjisë, Halil Ibrahimi, ka prezantuar të mërkurën llojin e ri të insektit të zbuluar në...

Prezantohet insekti i ri i zbuluar në Kosovë

0
Departamenti i Biologjisë në Universitetin e Prishtinës do të prezantojë nesër një hulumtim mbi zbulimin e një insekti të ri në Bjeshkët e Sharrit. Insekti...

Zbulohen galaktika të reja, 11 miliardë vjet të vjetra

0
Teleskopi Hapësinor i NASA-s, James Webb, ka zbuluar galaktika të ngjashme me Rrugën e Qumështit, që datojnë tash e 11 miliardë vjet më parë,...

Përfitimet shëndetësore të farave të kungullit

0
Stina e vjeshtës, përpos motit me shi, na sjell plot benefite, pamjet piktoreske, pemët e perimet janë disa prej tyre. Në mesin e bimëve të...

Pozicionet e yjeve

0
Në Kuranin Famëlartë gjendet një ajet kuranor, në të cilin Allahu i Madhëruar thotë: “Betohem në pozicionet e yjeve. E ai është betim i...

Allahu, Shpikësi

0
Nga emrat e Zotit tonë të Lavdishëm dhe Lartmadhëruar është emri “El Bedi’i-Shpikësi”. Allahu e përmend këtë emër në Kuranin fisnik: “Ai është Shpikësi...

Të meditosh rreth krijesave të Zotit

0
Shumë njerëz kanë nevojë të ndryshojnë këndvështrimin e tyre ndaj adhurimeve dhe ibadeteve për Zotin. Shumë njerëz i konceptojnë adhurimet thjesht si shlyerje detyrimi. Zoti...

Allahu, më i miri Krijues

0
O Ti që i përgjigjesh lutjes së njeriut të rënë në zor, Ja, robi në derën e shpresës Tënde po qëndron, Nën zotërimin Tënd, robi veç...