Ekipi hapësinor turk do të dërgojë një mini-satelit në hapësirë

0
Një ekip studentësh turq të inxhinierisë do të dërgojnë një satelit të miniaturizuar në hapësirë ​​në fund të vitit.

Siguria Ushqimore në Ballkan

0
Drejtori i Zyrës për Ballkanin dhe Evropën Lindore tëTİKA-s, Dr. Mahmut Çevik, ndau të dhëna të hollësishme dhe interesante nëkonferencën ku mori...

Studimi: Vaksina për fruth mund ta mposht koronavirusin

0
Vaksina MMR e përdorur kundër fruthit, shytave dhe rubeolës mund të ndihmojë organizmin të luftojë koronavirusin, nëpërmjet përforcimit të sistemit imunitar.

Emiratet Arabe planifikojnë misionin e parë hapësinor në Mars

0
Misioni i parë arab hapësinor në Mars po përgatitet të ngritet brenda disa javësh. Karburantët do të fillojnë javën...

Nigella Sativa L (FARA E ZEZE) alternativë potenciale kundër COVID-19?

0
Identifikimi i komponimeve nga Nigella Sativa si frenues/inhibitor të rinjë potencial ndaj koronavirus (Covid-19): Studim/perspektiv Molekular. Përhapja e pandemisë...

NASA për herë të parë pas 10 vitesh nga SHBA do të dërgojë astronautë...

0
Agjencia Hapësinore Amerikane (NASA) ka njoftuar se për herë të parë pas rreth 10 vitesh kanë arritur kapacitetin për të dërguar astronautë...

A ndikon moti i nxehtë në largimin e koronavirusit?

0
Një panel shkencor prestigjioz i tha Shtëpisë së Bardhë se nuk duket se koronavirusi do të largohet pasi...

Shkencëtari turk izolon me sukses virusin COVID-19

0
"Drejtori i Institutit të Bioteknologjisë të universitetit tonë arriti me sukses të izolojë virusin SARS-COV-2, gjë që është hapi i parë i...

Çka ndodh saktësisht me mushkëritë e njerëzve që infektohen me koronavirus

0
Ajo që ne njohim sot si COVID-19, ose “koronavirus”, filloi në fund të vitit 2019 si një grup i rasteve të pneumonisë...

Koronavirusi/ Studimi në Kinë: Mund të qëndrojë në ajër për 30 minuta, distanca e...

0
Koronavirusi mund të qëndrojë në ajër për të paktën tridhjetë minuta dhe të mbulojë një distancë prej rreth 4.5 metrash brenda, siç...