Një gazetar tjetër thuhet se është torturuar dhe vrarë në Arabi Saudite

Një gazetar tjetër disident thuhet se është torturuar dhe vrarë në Arabinë Saudite.

Gazetari i quajtur Turki Bin Abdul Aziz Al-Jasser është vrarë në burg një muaj pasi Jamal Khashoggi u therr në konsullatën e Stambollit në mbretëri.

Grupet e të drejtave të njeriut thonë se qeveria saudite beson se Al-Jasser fshehurazi drejtoi një llogari në Twitter të quajtur Kashkool, e cila ekspozonte shkeljet e të drejtave të njeriut nga zyrtarët dhe rojet.

Spiunët e Arabisë në selinë rajonale të Twitter në Dubai e kanë demaskuar atë dhe ai u arrestua në mars, sipas raporteve.

Unaza e spiunit thuhet se udhëhiqej nga Saud al-Qahtani, ndihmësi i princit të kurorës, i cili u rrëzua pasi u fajësua për krizën Khashoggi.

Nëse është e vërtetë, shpalljet që Arabia Saudite ende po vrasin gazetarët edhe pas trazirave të shkaktuara nga skandali Khashoggi, do ta trondisin botën.

Kjo vjen pasi media turke pohoi dje se stafi i konsullatës saudite u përpoq të çmontojë pajisjet CCTV në kompleksin e tyre të Stambollit për të ndihmuar në mbulimin e vrasjes së Khashoggi.