Numër rekord i bizneseve kosovare që falimentojnë

Nga janari e deri në muajin dhjetor të vitit 2018, në Kosovë kanë falimentuar 1 mijë e 619 biznese. Kurse në vitin e kaluar numri i bizneseve që janë shuar është 1142. Kjo tregon se numri i bizneseve që kanë falimentuar këtë vit është më i lartë se vitin e kaluar.

Në një përgjigje të Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë përmes një përgjigje për Indeksonline kanë bërë të ditur se këtë vit janë shuar 1 mijë e 619 biznese. Ndërsa, janë hapur 9 mijë e 777 biznese të reja.

Bizneset e shuara i takojnë asaj të industrisë përpunuese, bujqësisë, pylltarisë e tjerë sektorë.