Omeri r.a – Omeri gjatë rinisë së tij (episodi 1 me titra shqip)

Drama televizive “Omeri” është një film serik – historik i prodhuar dhe transmetuar nga MBC1 dhe drejtuar nga Hatem Ali.
I bashkëprodhuar nga Katar TV, seriali është i bazuar në jetën e Kalifit te dyte Omar ibn Al-Khattab, dhe e përshkruan jetën e tij nga mosha 18 vjeçare deri në momentet e vdekjes së tij.
Seriali përbëhet nga 30 episode dhe fillimisht u transmetua në muajin e Ramazanit, nga data 20 korrik 2012.
Pas transmetimit ne vendet arabe, ai më vonë është transmetuar në kanalet televizive të vendeve të ndryshme si Turqia, Indonezia, Irani, Tunizia, Egjipti, etj.