Përdorini këto tri mënyra për të pastruar veshët

Shpesh mund t’i kapni sythat e pambukut për të pastruar veshët, por a e dini se ata pastrohen vetë?

Por, ndërsa është më mirë t’i lëmë vet, ndonjëherë na duhet t’i japim një dorë ndihmëse. Ka shumë mënyra për ta bërë këtë, por le të hedhim një vështrim se si t’i pastroni ato siç duhet – dhe në mënyrë të sigurt.

Nëse keni shumë dyllë të grumbulluar, mënyra më e mirë për ta hequr qafe atë është të vizitoni një mjek , por çfarë nëse thjesht dëshironi të pastroni veshët në shtëpi?

Shumë prej nesh përdorin shtupa pambuku, por kjo mund ta shtyjë dyllin më thellë në kanalin e veshit, kështu që është më mirë t’i përdorni ato vetëm në pjesën e jashtme të veshit tuaj.

Por çfarë duhet të bëjmë në vend të kësaj?

Përdorni një zgjidhje të kripur
Faqja e akredituar nga mjekësia Healthline sugjeron që ‘ujitja’ e veshëve mund të jetë një mënyrë shumë efektive për t’i pastruar ata. Thjesht mbushni një shiringë me ujë në temperaturën e trupit dhe shpëlajeni atë përmes njërit vesh duke anuar kokën. Lëngu duhet të derdhet më pas, duke marrë me vete çdo papastërti dhe mbeturinë. Healthline shton se kjo metodë është më efektive nëse fillimisht përdorni një zbutës dylli rreth 15 deri në 30 minuta përpara.

Përdorni një leckë të lagur
Merrni një leckë të pastër të njomur në ujë të ngrohtë dhe vendoseni butësisht mbi veshin tuaj, ndërsa shtriheni në anën tuaj. Nxehtësia duhet të lirojë çdo dyllë veshi, duke ju lejuar që më pas të fshini butësisht pjesën e jashtme të veshit tuaj.

Vaj ulliri
Një nga ilaçet më natyrale është gjithashtu një nga më të mirat. Thjesht hidhni disa pika të vogla vaj ulliri në veshin tuaj për rreth tri ditë. Gjithmonë anoni kokën kur e bëni këtë. Vaji më pas do të lirojë dyllin tuaj dhe do ta lehtësojë butësisht atë. Dylli mund të dalë në çdo kohë, ndaj kini kujdes për të në jastëk.