Përfitimet shëndetësore të farave të kungullit

Stina e vjeshtës, përpos motit me shi, na sjell plot benefite, pamjet piktoreske, pemët e perimet janë disa prej tyre.

Në mesin e bimëve të shijshme dhe të shëndetshme është edhe kungulli, i cili ka përfitime të ndryshme.

Farat e kungullit janë farat që rriten brenda kungujve, shkruan Health.

Kungulli përmban proteina, yndyra të pangopura, fibra, magnez, antioksidantë dhe më shumë.

Disa nga benefitet e konsumimit të farave të kungullit:

-Sigurojnë antioksidantë

-Përmbajnë yndyrë të mirë

-Janë të pasura me magnez

-Ndihmojë në uljen e rrezikut të kancerit të gjirit

-Ekstraktet e tyre janë të mira për shëndetin

Përveç përfitimeve ushqyese që ofrojnë farat e kungullit, mund të ketë edhe disa përfitime të drejtpërdrejta shëndetësore nga konsumimi i farave.