Protestë kundër murit në Mitrovicë

Iniciativa Qytetare për Veprim sot organizon aksion simbolik para Qeverisë së Kosovës kundër ndërtimit të murit ndarës në Mitrovicë dhe kundër ekipit negociator të Kosovës të përbërë.

Sipas Iniciativës Qytetare për Veprim, Qeveria e Kosovës në negociatat me Serbinë në Bruksel ka dështuar të mbrojë dhe përfaqësojë interesat e Kosovës, duke pranuar murin që e ndanë Mitrovicën, legalizimin e pushtetit të Serbisë në veri, Asociacionin e komunave me shumicë serbe dhe demarkacionin.