Pushime hallall në Turqi (Foto)

Industria turke e turizmit prej 26 miliardë dollarësh është goditur nga frika e sigurisë dhe mosmarrëveshjet politike gjatë viteve të fundit, por një cep i tregut po rritet në heshtje – pushimet në plazh për myslimanët që duan pushime të natyrës “hallall”.

Dhjetra hotele dhe vendpushime në brigjet e Turqisë, ofrojnë pishina dhe plazhe të ndara për burrat dhe gratë për të përmbushur bindjet  fetare islame. Ato hotele po tërheqin familje nga Turqia, Lindja e Mesme dhe komunitetet myslimane në Perëndim.

“Në dy vitet e fundit ka pasur një bojkot të Turqisë si një destinacion turistik, por ne kemi parë një turizëm miqësor hallall që lulëzon gjatë gjithë kësaj periudhe”, tha Ufuk Secgin i halalbooking.com, i cili promovon turizmin halal. /MESAZHI/