Renault: taksi robotik deri në vitin 2024 do të bëhet realitet

Sipas shefit të Renault, Carlos Ghosn, duhet të zgjidhen vetëm disa shumë probleme ligjore në vitet e ardhshme në mënyrë që taksitë vetë-ngasëse të jenë në lëvizje.

Bosi i Renault, Carlos Ghosn pret që deri në vitin 2024, taksi robotik do të jetë në rrugë në jetën e përditshme. Ka nivele të ndryshme të autonomisë nga sistemet e ndihmës inteligjente në makina pa shofer – “dhe në vitet e ardhshme ne do të përjetojmë të gjithë këtë,” tha Ghosn të martën (koha lokale) në shfaqjen e teknologjisë CES në Las Vegas. Megjithatë, duhet të krijohen kushtet ligjore, transmeton lajmi.net.

Pesë miliardë dollarë për fillimin e punës
Aleanca e Renault, Nissan dhe Mitsubishi, e cila gjithashtu drejton Ghosn, ka në plan të investojë 1 miliard dollarë në fillim gjatë pesë viteve të ardhshme. Partneri i parë është Ionic Materials, një kompani amerikane që zhvillon materiale për bateri të forta pa kobalt. 200 milionë dollarë janë rezervuar për vitin e parë, tha Ghosn.

Ideja është që të krijojë një platformë përmes së cilës fillimi me të tre kompanitë Allianz mund të hyjnë në biznes në të njëjtën kohë. Kuadri vjetor i investimeve nuk është i vendosur ende, ndoshta nuk do ta shkarkojë atë në vitin e parë, por gjithashtu mund të duhet të rritet edhe për vitin e dytë.