Serbia vazhdon propagandën kundër Kosovës në UNESCO, institucionet heshtin

Serbia tashmë ka filluar fushatë kundër Kosovës në UNESCO.

Shteti i Serbisë, ditët e fundit, ka hapur një ekspozitë në Paris “Kosova e Metohija – 10 hapa”, e konceptuar nga Zyra për Kosovë e Qeverisë së Serbisë dhe Komuna e Zveçanit, raporton KTV.

Në anën tjetër, pala kosovare nuk ka bërë shumë në këtë drejtim, pas dështimit vitin e kaluar.

Fajtor për këtë dështim, sipas partive opozitare, është presidenti i tanishëm, Hashim Thaçi.

Ndërkaq, zyrtarë të Qeverisë së Kosovës nuk e kanë thënë asnjë fjalë për këtë temë.

E nëse në Kosovë vazhdon të bëhet degradimi i trashëgimisë kulturore, sipas Hajrulla Çekut, Kosova do të dështojë sërish që të anëtarësohet në UNESCO.

Në nëntorin e vitit të kaluar, Kosova nuk arriti që të bëhet anëtare e UNESCO-s për vetëm tri vota.

Nga 142 shtetet anëtare të pranishme, për pranimin e Kosovës votuan 92, 50 ishin kundër, ndërsa 29 shtete abstenuan.