Sezon rekord në Antalya, për herë të parë në histori mbi 15 milionë turistë të huaj

Qyteti bregdetar turk Antalya, një nga destinacionet më të famshme turistike në botë, për herë të parë në histori në 11 muajt e parë priti mbi 15 milionë turistë të huaj, transmeton Anadolu Agency (AA).

Sipas të dhënave të Drejtorisë Provinciale për Kulturë dhe Turizëm në Antalya, qytetin këtë sezon e kanë vizituar turistë nga të gjitha anët e botës, ndërsa është regjistruar vizitë rekorde prej 15 milionë e 567 mijë turistëve të huaj. Ky numër vitin e kaluar ishte 13 milionë e 642 mijë.

Në Aeroportin e Antalya-s në 11 muajt e parë kanë mbërritur 14 milionë e 612 mijë turistë, kurse në Aeroportin Gazipaşa 300.924 turistë.

Më së shumti nga turistët e huaj që kanë vizituar Antalya-n janë rusët, numri i të cilëve është rritur për 16 për qind krahasuar me vitin e kaluar, duke shkuar në pesë milionë e 414 mijë.

Pas Rusisë radhiten Gjermania, Ukraina, Britania, Polonia, Holanda dhe Rumania.