Shtyhet nga Maserati prezantimi i modelit Grecale për vitin 2022

Maserati është detyruar të shtyjë prezantimin e SUV-it të ri për vitin e ardhshëm për shkak të problemeve në zinxhirin e furnizimit.

Është një model elektrik Grecale që nuk do ta shohim këtë vit për shkak të mungesës globale të gjysmëpërçuesve. Ky problem prek të gjithë industrinë e automobilave, kështu që Maserati gjithashtu pësoi një goditje.

“Për shkak të mungesës së gjysmëpërçuesve, sasia e prodhimit nuk do të na lejojë t’i përgjigjemi në mënyrë adekuate kërkesës së pritshme globale”, njoftoi Maserati.

SUV me madhësi të mesme është një pjesë e madhe e planit të ri të madh të Maserati të zbuluar vitin e kaluar kur fokusi ishte në super-makinën MC20. Modeli Grecale është emëruar pas erës së fortë verilindore të Mesdheut.

Grecale do të prodhohet në uzinën Cassino ku “lind” Alfa Romeo Stelvio. Prototipet tashmë janë parë gjatë testimit në shina dhe rrugë, dhe Maserati ka premtuar një numër risish.