​Simptomat e rrjedhjes në vesh

Simptomat e rrjedhjes së veshit mund të përkeqësohen nëse infeksioni nuk trajtohet ose përhapet. Mjekët shpesh e klasifikojnë veshin e notit në një fazë të butë, të moderuar dhe të avancuar.

Simptoma të lehta:

 • kruajtje në kanalin e veshit
 • skuqje e lehtë në brendësi të veshit
 • siklet i lehtë i përkeqësuar nga tërheqja e veshit të jashtëm
 • rrjedh lëng i pastër, pa erë

Simptomat e moderuara:

 • kruajtje intensive
 • rritje e dhimbjes
 • skuqje më e fortë në vesh
 • rrjedhje e tepërt e veshit
 • qelb nga veshi
 • ndjenja e ngopjes brenda veshit dhe bllokim i pjesshëm i veshit
 • dëgjimi i zvogëluar ose i dëmtuar

Simptomat e avancuara:

 • dhimbje të forta që përhapen në fytyrë, qafë ose kokë
 • bllokim i plotë i kanalit të veshit
 • skuqje ose ënjtje e veshit të jashtëm
 • ënjtje e nyjave limfatike në qafë
 • ethe

Rrjedhja në vesh është një infeksion që shkaktohet nga uji që mbetet në vesh pas larjes, duke krijuar një mjedis të lagësht që ndihmon bakteret të rriten.

Vendosja e gishtërinjve, shkopinjve ose objekteve të tjera në veshë mund të çojë gjithashtu në një vesh që rrjedh pasi kjo dëmton shtresën e hollë të lëkurës që rreshton kanalin e veshit.

Shkaku më i zakonshëm i këtij infeksioni janë bakteret që sulmojnë lëkurën brenda veshit tuaj. Ai trajtohet me pika veshi. Trajtimi i menjëhershëm mund të parandalojë komplikimet dhe infeksionet serioze.