Skena tmerri dhe vuajtjesh nga Gaza

Jashtë një morgu në Khan Younis, banori Samy al-Najeila mbante trupin e një fëmije. Ai tha se ai dhe djemtë e tij po përgatiteshin të evakuonin shtëpinë e tyre, “por pushtuesi nuk na dha kohë”.

Ndërtesa e tyre trekatëshe u shkatërrua plotësisht – “i gjithë blloku u shkatërrua totalisht”.

“Pesë persona janë ende nën rrënoja. Zoti na ndihmoftë”, tha al-Najeila.

Jashtë një spitali të qytetit të Gazës, një djalë i mbuluar me pluhur i quajtur Saaed Khalid Shehta ra në gjunjë pranë trupit të gjakosur të vëllait të tij të vogël, Mohammad, një nga disa të shtrirë pasi njerëzit thanë se rruga e tyre ishte goditur nga sulmet ajrore. Ai e puthi atë. “Më varrosni me të!” qau djali.