Square lançon një portofol harduerik kriptomonedhash

Portofoli harduerik i bitcoin nuk është produkti i parë i kompanisë orientuar drejt kriptomonedhave.

Kompania e njohur e pagesave Square do të ndërtojë portofol harduerik për bitcoin.

Portofolët bitcoin mund të ruhen offline ose online në bursa kriptomonedhash, hapësira ku mund të blihen dhe shiten bitcoin në këmbim të valutave ose monedhave të tjera virtuale.

Interesi për bitcoin i themeluesit të Square njëkohësisht dhe Twitter, Jack Dorsey, nuk është diçka e re. Madje në profilin e tij ai përdor një hashtag #bitcoin.

Kur dëshmoi para Kongresit Amerikan tre muaj më parë madje ai tha se nëse nuk do të punonte për Twitter dhe Square, tashmë do të kishte qenë duke punuar për bitcoin.

Portofoli harduerik i bitcoin nuk është produkti i parë i kompanisë orientuar drejt kriptomonedhave. Përdoruesit mund të blejnë dhe shesin kriptomonedha nga aplikacioni Square Cash. /PCWorld