Suedia ka nevojë për 64 mijë emigrantë në vit

Suedia në ka nevojë për 64.000 emigrantë në vit për të parandaluar rënien e rritjes ekonomike, e cila mund të shkaktohet nga mungesa e fuqisë punëtore të kualifikuar, njofton Shërbimi suedez i Punësimit, transmeton Anadolu Agency (AA).

Drejtori i Përgjithshëm i Institutit për Punësim të Suedisë Mikael Sjoberg për televizionin shtetëror SVT tha se mungesa e fuqisë së kualifikuar punëtore qysh në fillim të vitit të ardhshëm mund të dëmtojë Suedinë.

Nga Zyra e Punësimit potencojnë se për shkak të mungesës së numrit të punonjësve të aftë vendorë, është i nevojshëm numër sa më i madh i punonjësve të huaj.

“Norma e lindjeve në Suedi është shumë e ulët. Popullsia vendore është duke u reduktuar. Për të vazhduar rritjen e mëtejme, novojitet puna dhe për këtë arsye edhe numër më i madh i popullsisë”, tha median suedeze “The Local” Johan Bissman nga Departamenti i Punësimit.