Suedia: Mbështesim Turqinë në BE

Ministri i Jashtëm suedez ka thënë se vendi vazhdon të mbështesë anëtarësimit e Turqisë në në Bashkimin Europian.

Në një intervistë të publikuar të shtunën në gazetën suedeze “Expressen”, Margot Uallstrom deklaroi se është në mbështetje të plotë të anëtarësimit të Turqisë në BE

“Ne mbështesimin mbajtjen e një dialogu me Turqinë”, shtoi Uallstrom.

Kjo deklaratë vjen pas vërejtjeve të bujshme të kancelarit austriak Christian Kern se vendi donte të ndalonte procesin e anëtarësimit të Turqisë për shkak të deficiteve demokratike dhe ekonomike.