Ta njohim Gjermaninë: Cilat qytete i keni vizituar?!

Gjermania ndahet në 16 njësi shtetërore të quajtura “lender” ose Bundesländer; njëjës:Bundesland. Këto njësi shtetërore ndahen në 439 distrikte (Kreise) dhe qytete kreisfreie Städte.

Gjermania është vend shumë i vizituar edhe nga jo gjermanët. Përveq turizmit Gjermania vizitohet edhe në fushën e zhvillimit ekonomik, dhe teknologjisë. Gjermania është organizatore e shumë panaireve ndërkombëtare të cilat bëhen në qytetin e Hanoverit.
Në koment na pershkruani qytetet gjermane qe keni vizituar.

Karte Deutsche Bundesländer (nummeriert).svg

Republika Kryeqyteti
1 Baden-Württemberg Stuttgart
2 Bavaria Munich
3 Berlin Berlin
4 Brandenburg Potsdam
5 Bremen Bremen
6 Hamburg Hamburg
7 Hesia Wiesbaden
8 Mecklenburg-Vorpommern Schwerin
9 Saksonia e Ulët Hanover
10 Rini-Westphalia Veriore Düsseldorf
11 Rhineland-Palatinate Mainz
12 Saarland Saarbrücken
13 Saksonia Dresden
14 Saksonia Anhalt Magdeburg
15 Schleswig-Holstein Kiel
16 Turingia Erfurt