Të burgosurit i vënë flakën dyshekëve, 70 të vdekur

Së paku 70 persona kanë gjetur vdekjen në Qendrën kryesore të paraburgimit në Valencia të Venezuelësm, bëjnë me dije prej burimeve të qeverisë.

Një zjarr i madh njoftohet se shpërtheu pasi të burgosurit filluan t’u vinin fjakë dyshekëve në tentim të ikjes nga burgu, njoftoi media lokale.

Shumë thuhet se vdiqën për shkak të asfiksisë dhe djegieve.

Qeveria ka caktuar katër prokurorë për të shqyrtuar saktësisht se çfarë ka ndodhur, tre në nivel rajonal dhe një në nivel shtetëror.

Burgjet e Amerikës Latine janë të njohura të jenë të tmerrshme dhe të mbipopulluara. Trazirat dhe dhuna janë të zakonshme. /MESAZHI/