Tesla i zhgënjen investitorët me Modelin 3

Analistët kanë pritur që Tesla do të japë 4,100 copë të modelit elektrik Model 3. Në fakt, në tremujorin e katërt ishin vetëm 1,550.

Prodhuesi i makinave elektrike të SHBA Tesla ka zhgënjyer me shifrat e shitjes me modelin e saj të ri Modelin 3. Në tremujorin e katërt kompania ka dërguar 1.550 automjete, siç njoftoi të mërkurën. Analistët kishin pritur 4,100. Në tregtimet pas orëve, pjesa e Tesla ra 1.7 përqind, transmeton lajmi.net.

Me Modelin 3, pionieri i industrisë nga Silicon Valley dëshiron të bëjë hapin nga vendvotimi i një prodhuesi të mjeteve luksoze me bateri për tregun masiv. Por Tesla merr problemet me automjetin që nuk është nën kontroll: Kompania duhet të shtyjë përsëri synimet e saj të prodhimit. Prodhimi i modelit 3 mund të ngrihet vetëm në fund të tremujorit të dytë në 5,000 automjete javore, siç u tha. Tesla po humbet kohë të rëndësishme. Për shkak se konkurrenca tashmë është prapa kompanisë.

Tashmë në tremujorin e tretë, në vend të modelit të synuar 1.500 vetura elektrike, vetëm 260 kishin lënë linjat e prodhimit.

Tesla dha një total prej 29,870 automjetesh në tremujorin e fundit, i cili është i barabartë me rekordin e ri të kompanisë dhe një rritje prej 27 për qind nga viti në vit. Nga sedan modeli luksoz S 15.200 copa u sollën tek klienti, modeli i ri SUV Model X 13.120 copë. Sipas Tesla, janë prodhuar 24,565 makina, duke përfshirë 2,425 Modeli 3.