Thirret ezani i parë në Xhaminë e Madhe të Ajasofjes

Xhamia e Madhe e Ajasofjes, ku do të falet namazi i parë pas 86 viteve, nga katër minaret e saj u këndua ezani i drekës nga 4 muezinë, raporton Anadolu Agency (AA).

Në xhami dhe para xhamisë kanë vërshuar besimtarët për të qenë dëshmitarë të këtij momenti historik.

Ndërsa pas lutjes së kryer nga Kryetari i Kryesisë së Çështjeve Fetare të Turqisë (Diyanet) Ali Erbaş, katër muezinë e kënduar ezanin e drekës.