Thyen rekordin botëror/ 4-vjeçarja e parë që ka arritur në kampin bazë të Everestit

Kjo është 4-vjeçarja e parë që ka arritur në kampin bazë të malit Everest. Së bashku me babin dhe vëllain e saj 7-vjeçar, e vogla e quajtur Zara, arriti që të bënte realitet udhëtimin prej 170 miljesh për në kampin bazë të Everesit.

I ati i Zarës së vogël, David Šifra, ishte i sigurtë se do arrinte të kontrollonte ngopjen me oksigjen të fëmijëve të tij gjatë ngjitjes graduale.

“Nuk pati probleme gjatë ecjes, Zara ka një gjendje shumë të mirë fizike”, ka treguar i ati.

Šifra theksoi se edukimi i Zarës në Malajzi e ka ndihmuar atë të stërvitet për të kryer ecjen sfiduese deri në thyerjen e rekordit botëror.

Ish-rekordin botëror për personin më të vogël në moshë që arriti në kampin bazë të malit Everest e mbajti Prisha Lokesh Nikajoo, e cila ishte vetëm 5 vjeç kur bëri ngjitjen në vitin 2023.