Trump: Do ta njoh Jerusalemin si kryeqytet të Izraelit

Kandidati i republikaneve për postin e presidentit të SHBA-ve, Donald Trump ka thënë se në rast se zgjidhet president ai do ta njohë Jerusalemin si kryeqytet të Izraelit.

Trump ka zhvilluar një takim dje me kryeministrin izraelit, Benyamin Netanyahu, në rezidencën e tij në Trump Toëer. Në takim thuhet se janë diskutuar tema si ndihma ushtarake e SHBA-së ndaj Izraelit, marrëveshja për programin bërthamor të Iranit dhe lufta kundër DAESH-it.