Turqia shpall të nevojshme ofensivën ushtarake në Siri

Gjatë një takimi të Këshillit të Sigurisë, Turqia deklaroi se operacionet ushtarake ishin të nevojshme për sigurinë kombëtare, përpara një ofensive të mundshme ushtarake në Sirinë veriore.

Këshilli i Sigurimit vendosi se operacionet ushtarake të kryera në kufirin jugor të Turqisë nuk janë një sulm ndaj integritetit territorial të fqinjëve të saj, por janë të nevojshme për të ruajtur sigurinë kombëtare.

Presidenti turk Recep Tayyip Erdogan njoftoi të hënën një ofensivë të mundshme në Sirinë veriore, ku Turqia tashmë kontrollon disa zona. Ky ishte edhe fokusi i mbledhjes së sotshme të Këshillit të Sigurisë.

Ushtria turke ka sulmuar vazhdimisht milicinë kurde YPG në Siri dhe partinë e punëtorëve kurdë PKK në Irak. Ankaraja i konsideron PKK-në dhe YPG-në organizata terroriste.