Turqia shpëton 43 emigrantë të parregullt të shtyrë mbrapa nga Greqia

Roja bregdetare turke tha se shpëtoi 43 migrantë të parregullt, të cilët u shtynë ilegalisht në ujërat territoriale turke në Detin Egje nga autoritetet greke, transmeton Anadolu.

Komanda e Rojës Bregdetare tha në një deklaratë në faqen e saj të internetit se ekipet u dërguan në ujërat e rrethit Dalaman në provincën Muğla të Turqisë, pasi morën informacione për 14 migrantë të parregullt.

Emigrantët e parregullt u sollën në breg dhe u dërguan në drejtorinë provinciale të menaxhimit të migracionit, njoftohet më tej.

Po ashtu, 29 migrantë të parregullt të shtyrë në ujërat territoriale turke nga forcat greke u shpëtuan në brigjet e rrethit Dikili në provincën e Izmirit, sipas një deklarate tjetër të rojës bregdetare.

Turqia dhe grupet globale të të drejtave kanë dënuar në mënyrë të përsëritur praktikën e paligjshme të Greqisë të shtyrjes mbrapa të migrantëve të parregullt, duke thënë se ajo shkel vlerat humanitare dhe ligjin ndërkombëtar duke rrezikuar jetën e migrantëve të cenueshëm, duke përfshirë gratë dhe fëmijët.

Turqia ka qenë një pikë kyç tranziti për migrantët e parregullt që duan të kalojnë në Evropë për të filluar jetë të re, veçanërisht ata që ikin nga lufta dhe persekutimi.