UEFA për Superligën: Ne jemi futboll, ata nuk janë

UEFA ka lëshuar një deklaratë të re për të dënuar Superligën: ‘Ne jemi futboll, ata nuk janë.’

Kongresi i 45-të i zakonshëm i UEFA-s u mbajt sot në Montreux dhe organi drejtues evropian i futbollit lëshoi ​​një deklaratë të re kundër Superligës që ishte shpallur të dielën, transmeton lajmi.net.

“55 shoqatat anëtare dhe pjesëmarrësit në Kongresin e UEFA-s dënojnë deklaratën e të ashtuquajturës” SuperLigë’. Kongresi i UEFA-s është i vendosur se kjo ligë shkon kundër vetë konceptit të asaj që do të jetë evropiane, e unifikuar, e hapur, mbështetëse dhe parimore mbi vlerat sportive”, thuhet në deklaratë.

“UEFA dhe shoqatat e saj anëtare besojnë në një model të vërtet evropian që bazohet në gara të hapura, solidaritet dhe rishpërndarje për të siguruar qëndrueshmërinë dhe zhvillimin e lojës për të mirën e të gjithëve dhe promovimin e vlerave evropiane dhe rezultateve shoqërore”.

Ata tujtje janë shprehur se krijimi i kësaj Superlige është një fyerje ndaj vlerave evropiane dhe meritës sportive që ata të supozojnë se kanë të drejtë të” ndahen” dhe të pretendojnë për trashëgiminë që të gjithë ndërtuan.

“UEFA, shoqatat e saj anëtare dhe të gjithë ata që e duan futbollin qëndrojnë të vendosur dhe do të rezistojnë fuqimisht dhe do të luftojnë kundër kësaj lëvizje nga pronarët e këtyre klubeve dhe mbështetësit e tyre në masën më të plotë të mundshme”.

“Ne e dimë, moralisht, atë që është në rrezik dhe do ta mbrojë futbollin nga një klan egoist që nuk kujdeset për asgjë. Ne jemi futboll evropian. Ata nuk janë.”

Presidenti i Real Madrid dhe tani edhe i Superligës Florentino Perez tha se futbolli do të shpëtohet nga kjo superligë, pasi klubet humbën mbi 5 miliardë euro për shkak të pandemisë COVID-19.