Vullkani Stromboli, alarm për aktivitet të lartë

Shpërthimet e vazhdueshme të vullkanit dhe në natën midis 5 dhe 6 janarit të regjistruara dhe gjithashtu një tronditje e fortë tërmet.

Aktiviteti “strombolian” i kraterit aeolian vazhdon me shpërthimet e lapilli inkandeshent dhe gjithashtu  fjollë tymi.

 Vullkani monitorohet nga Ingv e Catania dhe nga Mbrojtja Civile.

 Pikërisht për shkak të aktivitetit që vazhdon të jetë intensiv, kryebashkiaku Marco Giorgianni ka ndaluar ekskursione në majë të kraterit.

Grupet nuk mund të kalojnë 400 metra në lartësi.

Në datën e 6 janarit, në orën 03:54, një tërmet me magnitudë 3.6 ndikoi në Tirrenin e ulët midis Strombolit dhe Kalabrisë. Hipocentrali ishte 98.6 kilometra thellë./oranews