Windows 11 është falas por me një kosto të lartë

Pajisjet e vjetra do të paralajmërohen gjatë instalimit të Windows 11-ës por nuk do të pengohet për instalimin e tij.

Windows 11 po vjen këtë vit si një përditësim falas për përdoruesit e Windows 10-ës, por me shumë gjasa për shumë prej jush hardueri nuk do tua mundësojë.

Microsoft ka publikuar kërkesat e harduerit dhe Windows 11 do të suportojë vetëm procesorët Intel të gjeneratës së 8-të, përfshirë Pentium dhe Celeron.

Potencialisht miliona pajisje të Windows 10-ës do të ngelen ma mbështetjen e plotë të Windows 11 përfshirë pajisje si Surface Studio 2 të vetë Microsoft.

Pajisjet e vjetra do të paralajmërohen gjatë instalimit të Windows 11-ës por nuk do të pengohet për instalimin e tij.

Windows 11 gjithashtu mbështet zyrtarisht AMD Ryzen 2000 ose më shumë dhe procesorë EPYC të gjeneratës së dytë.

Listën e plotë të procesorëve të mbështetje e gjeni mëposhtë:

Mbështetja e Windows 11 për procesorët Intel

Intel 8 Gen (Coffee Lake)
Intel 9 Gen (Coffee Lake Refresh)
Intel 10 Gen (Comet Lake)
Intel 10 Gen (Ice Lake)
Intel 11 Gen (Rocket Lake)
Intel 11 Gen (Tiger Lake)
Intel Xeon Skylake-SP
Intel Xeon Cascade Lake-SP
Intel Xeon Cooper Lake-SP
Intel Xeon Ice Lake-SP

Mbështetja e Windows 11 për procesorët AMD

AMD Ryzen 2000
AMD Ryzen 3000
AMD Ryzen 4000
AMD Ryzen 5000
AMD Ryzen Threadripper 2000
AMD Ryzen Threadripper 3000
AMD Ryzen Threadripper Pro 3000
AMD EPYC 2nd Gen
AMD EPYC 3rd Gen