10 këshilla për të forcuar marrëdhëniet në familje

1. Organizoni kohë për familjen

Respektoni planet e gjithë familjarëve ndërsa vendosni një aktivitet familjar në kalendarin e familjes.

2. Hani vakte bashkë

Studimet tregojnë se ngrënia e vakteve së bashku ndihmon në përforcimin e komunikimit.

3. Kryeni detyra si familje

Kthejini punët e shtëpisë apo pastrimin e kopshtit një përgjegjësi për të gjithë familjarët.

4. Krijoni një deklaratë misioni

Një deklaratë misioni familjar e shkruar dhe e vendosur diku në shtëpi u kujton gjithë pjestarëve të familjes vlerat dhe cilësitë të cilat ju mbajnë bashkë.

5. Bëni takime familjare

Takimet familjare janë shumë të mira për të marrë vesh si ndihet secili prej familjarëve, për të zbutur keqkuptimet dhe për të planifikuar aktivitete familjare në të ardhmen.

6. Nxitni mbështetjen

Mbështetja familjare është shumë e rëndësishme dhe nëse ju e forconi këtë lidhje, ajo zgjat gjithë jetën.

7. Krijoni kohë për veten

Prindërimi është një përgjegjësi që duhet përmbushur nga ju çdo ditë, por kini parasysh se do të jeni prind akoma më i mirë nëse krijoni pak kohë vetëm për veten tuaj.

8. Bëhuni vullnetarë

Të dhuroni kohën tuaj për të përmirësuar jetën e dikujt tjetër është një eksperiencë e fuqishme mësimdhënëse.

9.Përfshihuni në interesat e fëmijës suaj adoleshent

Nuk është e thënë të bëni atë që bën ai, por mund të përfshiheni në pjesëza aktivitetesh që kanë rëndësi për të.

10.Bashkohuni me familjet e tjera

Qofshin këto brenda komunitetit apo brenda grupeve të interesave të përbashkëta, të qenurit me familjet e tjera do të forcojë më shumë lidhjet brenda familjes suaj./Mesazhi/