12 vjet nga protesta e 10 shkurtit ku humbën jetën dy persona

Në nderim dhe kujtim të protestës së 10 shkurtit 2007, Lëvizja Vetëvendosje sot organizon disa aktivitete. 12 vite më parë, nën organizimin e Lëvizjes Vetëvendosje, u mbajt protesta ku kërkohej vetëvendosje, ndërsa policia e UNMIK-ut, konkretisht ata të regjimentit rumun e ukrainas, shtënë në me armë ndaj protestuesve, duke lënë të vdekur 2 protestues dhe plagosur mbi 80-të. Aktivitet që zhvillohen janë: 10:00 – Homazhe tek varri i Arben Xheladinit në Prishtinë. 12:00 – Homazhe tek varri i Mon Balaj në Besianë. 13:00 – Homazhe tek pllaka përkujtimore e dëshmorëve Arben Xheladini dhe Mon Balaj në bulevardin “Nënë Tereza”.