4 simptomat më të pazakonta të migrenës

Shumë njerëz kanë përjetuar një sulm migrene dhe nuk e dinë atë – ka të ngjarë sepse shenjat nuk janë gjithmonë aq të dukshme.

Disa simptoma janë të dukshme, si ndryshimet e shikimit, ndjeshmëria ndaj dritës dhe sigurisht dhimbja e kokës gjithëpërfshirëse. Por gjatë një sulmi migrene – edhe para se të fillojë dhimbja – pjesë të trurit po humbasin funksionin, gjë që mund të prekë zona të tjera të trupit tuaj. Kështu simptomat mund të duken të palidhura.

Konfuzion, mjegull truri ose humbje e të folurit

Nëse ndonjëherë nuk keni qenë në gjendje të gjeni fjalët e duhura, keni humbur papritmas aftësinë për t’u shprehur, ose keni harruar plotësisht atë që po flisnit për mes fjalisë, kjo mund të jetë një simptomë e frikshme (por e zakonshme) e migrenës.

Marramendje ose ndjenja e çorientimit

Shumë pacientë me vertigo kanë tendencë të kenë edhe migrenë, tha Blumenfeld. “Ka shumë pacientë në këtë popullatë të veçantë që përfundojnë të jenë gjithashtu pacientë me migrenë,” shpjegoi ai.

Lodhja

Të lodhur gjatë gjithë kohës? Migrena mund të jetë fajtore. Si para dhe gjatë një sulmi, ashtu edhe në mes të sulmeve, lodhja kronike është një simptomë e migrenës kronike.

Ankthi dhe depresioni

Ankthi dhe depresioni janë “shumë të zakonshme në migrenë dhe të lidhura gjenetikisht – këto kushte ndodhin në familje,” tha Blumenfeld.