A duhet të lahemi në mbrëmje apo në mëngjes?

Se a duhet të pastrohemi në mëngjes apo në mbrëmje është në përgjithësi një preferencë e gjithsecilit. Kur jemi tek ky debat, nuk duhet të jemi të përpiktë apo të vendosur se kur duhet ta aplikojmë, pasi dobitë janë të dyanshme.

“Nuk ka ndonjë përgjigje përfundimtare për popullatën globale nëse duhet të bëni dush në mbrëmje apo në mëngjes”, shpjegon një dermatolog. “Por për çdo individ, priret të ketë një përgjigje të drejtë. Dhe e gjitha bazohet në preferencë”.

Megjithatë, ekzistojnë dobitë në të dy periudhat kur ne vendosim të pastrohemi, qoftë në mëngjes apo në mbrëmje, shkruan health.clevelandclinic.org.

Dobitë kur lahemi në mëngjes

Nëse keni nevojë për ndihmë për t’u zgjuar para se të filloni ditën tuaj, dushi në mëngjes mund të jetë për ju. Këtu janë disa nga avantazhet e dushit në mëngjes;

Dushi në mëngjes pastron trupin tuaj. Linjat tuaja të shtratit kanë mbetje të qelizave të lëkurës, djersë dhe baktere. “Duke bërë dush në mëngjes, ju po pastroni veten përpara se të vishni një palë rroba të freskëta dhe të dilni gjatë ditës”, thotë eksperti shëndetësor.

Sipas tij dushi në mëngjes ju ndihmon të ndiheni të zgjuar dhe më vigjilent.

Dushi në mëngjes përgatit trupin tuaj për kujdesin e lëkurës.

“Ndihmon të siguroheni që e keni hequr të gjithë grimin nga dje, përpara se të filloni të vendosni tonerët ose kremin kundër diellit për ditën e re”, shpjegon dermatologu.

Dobitë e dushit në mbrëmje

Nëse jeni adhurues i dushit gjatë natës, mund të jetë diçka që e keni bërë gjatë gjithë jetës.

“Një nga rekomandimet nga Shoqata e Dermatologjisë Pediatrike dhe Akademia Amerikane e Pediatrisë është që prindërit të lajnë fëmijët e tyre gjatë natës që nga foshnjëria për të ndihmuar në krijimin e një cikli normal të gjumit”, sqaron eksperti shëndetësor.

Këtu janë disa nga avantazhet e dushit gjatë mbrëmjes;

Dushi në mbrëmje mund të jetë me dobi të shumta si për shembull mund të ndihmojë në largimin e papastërtive e po ashtu toksinave mjedisore dhe ndotësve mund të ndikojnë negativisht në lëkurën tuaj.

Siç raportohet, dushi në këtë kohë gjithashtu ju lehtëson gjumin dhe ju ndihmon të flini më mirë.

Gjithashtu dushi natën ndihmon në heqjen e produkteve të kujdesit të lëkurës, si kremrat kundër diellit që keni aplikuar gjatë gjithë ditës.