A e dini pse Kurban Bajrami u bë problem për familjen muslimane?

1. Meqë u bë; ‘Eid Al Kabeer’, dhe jo; ‘Kurban Bajrami’.

2. Meqenëse therja e kurbanit është bërë zakon shoqëror dhe jo një vit i Sunnetit të Islamit dhe adhurimit dhe afrimit me Zotin.

3. Me që lëkura e kurbanit është shitur!

4. Meqenëse delet blihen për hir të fëmijëve dhe jo për afrim te Zoti.

5. Meqenëse mishi fshihet në frigorifer dhe nuk shpërndahet për të varfërit dhe jetimët, përveç shpatullës së djathtë. Dhe është dhënë në bazë të të afërmve të parë njohur.

6. Meqenëse i varfëri që nuk ka mundësi të blejë kafshën e kurbanit u bë dyqan tallës për ata që kanë mundësi.

7. Meqë Bajrami është bërë mundësi për të rishikuar fuqinë blerëse dhe për të treguar madhësinë e kurbanit.

8. Meqenëse unë insistova të shkoj në namazin e Bajramit dhe para se të arrij në xhami, gjej disa fqinjë që kanë bërë kurban!

9. Meqenëse mishi i kurbanit u bë pjesë e birrarëve të ditës së festës!

10. Kur Harroj. Njerëz, Bajrami është një mundësi për të afruar, komunikuar, shtrënguar dorën, tolerancën, faljen, vizitën, por secili është i zënë me veten dhe ia mbyll derën.

• Ja Allah rregulloje umetin islam!

Nga: Ahmet Dermala