A keni provuar hudhër të zezë?

Nga pikëpamja ushqyese, hudhra e zezë ka një përmbajtje shumë më të lartë të allicinës, përbërësit aktiv të Hudhrës së Bardhë që jep përfitimet e tij, por pa erë.

Për më tepër, hudhra e zezë është e pasur me aminoacide dhe ka pothuajse dyfishin e sasisë së antioksidantëve kur krahasohet me hudhrën e bardhë.

Hudhra e zezë gjithashtu përmban një përbërje shtesë shumë specifike të quajtur S-Allicisteinë (SAC) në përqendrime shumë të larta, krahasuar me hudhrën e bardhë e cila është e tretshme në ujë dhe prandaj absorbohet lehtësisht brenda trupit.

S-Allycysteine ​​ka treguar se ndihmon në përthithjen e alicinës. Kjo e bën hudhrën e zezë shumë më efektive se hudhrën e bardhë për të gjitha përfitimet e përmendura më lart dhe përveç kësaj ajo tolerohet mirë nga sistemi i tretjes, kështu që mundësia e shqetësimit të stomakut minimizohet plotësisht.

Nëse po mendoni të merrni ndonjë shtesë hudhre, atëherë unë do t’ju rekomandoja që të merrni parasysh hudhrën e zezë.