Apple zgjedh fituesit e çmimit të App Store 2021, duke nxjerrë në pah aplikacionet më të mira të vitit


Apple zbuloi sot fituesit e çmimit të App Store 2021, duke njohur 15 aplikacionet dhe lojërat më të mira që i ndihmuan përdoruesit të “preknin” pasionet personale, të lidheshin me njerëz dhe përvoja të reja dhe thjesht të argëtoheshin.

Sipas një njoftimi, fituesit e këtij viti përfshijnë zhvillues nga e gjithë bota, aplikacionet dhe lojërat e të cilëve u zgjodhën nga ekipi redaktues global i App Store i Apple për ofrimin e cilësisë së jashtëzakonshme, teknologjisë inovative, dizajnit kreativ dhe ndikimit pozitiv kulturor.

“Zhvilluesit që fituan App Store Awards në 2021 shfrytëzuan dëshirën dhe vizionin e tyre për të ofruar aplikacionet dhe lojërat më të mira të vitit – duke ndezur kreativitetin dhe pasionin e miliona përdoruesve në mbarë botën”, tha Tim Cook, CEO i Apple.

Kështu, Toca Life World, nga Toca Boca, u emërua aplikacioni iPhone i Vitit nga Apple. I krijuar për fëmijë, aplikacioni i lejon lojtarët të krijojnë botët e tyre dhe të sjellin në jetë historitë e tyre.

Aplikacioni i Vitit për iPad i Apple është LumaFusion, një aplikacion i njohur për modifikimin e videove në celular. Ai njihet si një nga mënyrat më të mira për të redaktuar video në një iPhone ose iPad, me një gamë të gjerë mjetesh dhe efektesh redaktimi.

Loja me shumë lojtarë në arenën e betejës në internet League of Legends: Wild Rift fitoi titullin e lojës së vitit të iPhone për lojën e saj në internet dhe MARVEL Future Revolution ishte zgjedhja e Apple për lojën e vitit të iPad.

Apple gjithashtu zgjodhi një aplikacion Mac dhe lojën e vitit, një aplikacion Apple TV të vitit dhe një lojë Apple Arcade të vitit, me detaje më poshtë:

Mac App i Vitit: Craft Docs dhe Notes Editor, nga Luki Labs Limited.

Mac Game e Vitit: Myst, nga Cyan.

Apple TV App i Vitit: DAZN Sports Streaming, nga DAZN Group.

Apple TV Game e Vitit: Space Marshals 3, nga Pixelbite.

Apple Watch App i Vitit: Carrot Weather, nga Grailr.