Aston Martin elektrik do të ketë 610 kuaj fuçi

Prodhuesi britanik i veturave Premium planifikonte prodhojë vetëm 155 njësi sedan në fabrikën e tij të re në Uells dhe dërgesat e para priten në tremujorin e fundit të vitit 2019.

Sistemi me bateri prej 800V në 65 kWh do të vendoset në vend të motorit origjinal V12 me 6.0 litra.

Rapide E do të drejtohet nga dy motorë elektrikë që do të lejojnë një shpejtësi maksimale prej 250 km / h dhe një përshpejtim prej 0-100 në më pak se katër sekonda, sipas Aston Martin.

Kompania britanike pretendon se Rapide E do të mbajë dhe madje të rrisë ndjesinë e Rapide S me motorin V12.