ATK: Janë falur 207 mln euro

Administrata Tatimore e Kosovës për gjashtë mujorin e parë të vitit ka inkasuar të hyra të rregullta 250.2 milionë euro ose 16 përqind më shumë se e njëjta periudhë e vitit të kaluar.

Minisitri i Financave, Avdullah Hoti në konferencën për media në ATK, ku tha se ka pasur inkasim rekord të të hyrave të rregullta nga ATK dhe Dogana.

Drejtori i ATK, Sakip Imeri tha se me procesin e fiskalizimit nuk janë të kënaqur me këtë proces, por trendi është pozitiv.

Imeri tha se nga ligji për Faljen e Borxheve janë falë 207 milionë euro që bëjnë pjesë 38 mijë tatimpagues. Borxhet e përgjithshme sipas tij kanë qenë rreth 300 milionë euro