“Audi” kthen 330 mijë vetura

Bëhet fjalë për automjetet e modelit A4, A5 dhe Q5 nga vitet 2011 deri 2015. Ngrohësi shtesë i tyre mund të shkaktojë probleme.

Në mbarë botën, siç kërkohet nga importuesi i përgjithshëm “Amag Schweiz”, janë prekur 1.27 milionë makina, duke përfshirë 875.000 në Evropë dhe 47.000 në Azi. Sa modele janë prekur në Zvicër ende nuk dihet, përcjell albinfo.ch.

Në tetor “Audi” kishte tërhequr 250,000 makina në SHBA me të njëjtin problem.

Deri tani kanë ndodhur disa dhjetëra incidente dhe askush nuk është lënduar.

Të gjitha automjeteve do t’u instalohet një sotwer tjetër i ngrohësit ndihmës. Kjo do të marrë disa orë. Informimi i klientëve të prekur ka filluar dhe “Audi” nuk ka komentuar mbi kostot e zëvendësimit të këtyre pjesëve.