BMW heq një nga modelet më pak të njohura?

Versioni i tanishëm i BMW 3 Series GT do të ndalojë së prodhuari më 2020, dhe sipas informacioneve jozyrtare, ky model nuk do të marrë trashëgimtarin e vet.

Sipas BMW Blog, kjo makinë e serisë 3 me pesë dyer, e prezantuar si një kompromis midis limo klasik dhe karavan, po tërheq më pak konsumatorë, duke i dhënë prioritet automjeteve të kalimit në SUV.

I njëjti burim thotë se në gjeneratën e ardhshme BMW do të bashkojë pothuajse të tanishëm serinë 3 GT dhe serisë 4 Gran Coupe në një makinë.

Seria 3 BMW GT filloi në vitin 2013 dhe rifilloi më 2016. Në atë kohë, prodhuesi gjerman njoftoi se ky model shitet më së miri në Kinë, Gjermani dhe SHBA.

Sidoqoftë, tregu për makinat e reja ka pësuar ndryshime të ndjeshme në ndërkohë, kështu që tani ata janë më të dominuar nga crossover sesa në kohën kur BMW ka dizajnuar serinë 3 GT.