Covid-19/ Ja cila grupmoshë rrezikohet më shumë

Bazuar në të gjitha 72,314 raste të COVID-19 raste të konfirmuara, të dyshuara dhe asimptomatike në Kinë që nga 11 shkurti, një letër nga KCDC kineze e lëshuar në 17 shkurt dhe e botuar në Revistën Kineze të Epidemiologjisë ka gjetur që rreziku rritet me moshën.

Ky probabilitet ndryshon në varësi të grupmoshës. 

Përqindja e treguar më poshtë NUK paraqet në asnjë mënyrë pjesën e vdekjeve sipas grupmoshave. Përkundrazi, përfaqëson, për një person në një grupmoshë të caktuar, rrezikun e vdekjes nëse infektohet me COVID-19.