Deputeti Anton Quni kundër demarkacionit, rriten “JO”-të brenda koalicionit qeverisës

Njëri ndër deputetët më të fuqishëm të LDK-së, Anton Quni ka dalë kundër marrëveshjes për Demarkacionin.

Ai qëndrimin e tij publik për marrëveshjen për demarkacionin e ka bërë në një deklaratë të dhënë për Gazetën Blic.

“Nuk do ta votoj demarkacionin me Malin e Zi”, ka thënë ai.

Ndërkaq, ai ka theksuar se duhet të gjendet një zgjidhje për këtë çështje.

Pos Qunit, kundër e ka paralajmëruar edhe deputeti tjetër i koalicionit Raif Qela.

Ndërkohë, më 1 shtator është caktuar seanca e Kuvendit të Kosovës, ku do të diskutohet për demarkacionin.

Opozita ka paralajmëruar se do të pengojë në çdo formë demarkacionin me Malin e Zi, duke mos përjashtuar edhe radikalizim të situatës.

Opozita dhe ekspertët pretendojnë se Kosova nga ky proces humb hiq më pak se 8 mijë hektarë.