Dialog mes një alkoolosti dhe një dijetari

Alkoolisti: Dijetar i nderuar! A mendon se bëj gabim nëse e ha një hurmë?

Dijetari: Jo, nuk ka asgjë të keqe këtu.

Alkoolisti: Mirë. Po nëse e ha  atë hurme me disa barishte?

Dijetari: Po, mund ta hash edhe me disa barishte. Nuk ka asgjë të keqe në këtë.

Alkoolisti: Po nëse ato (hurma dhe barishtet) i lë në ujë?

Dijetari: Pije ujin si dhe kënaqu duke i ngrënë ato.

Alkoolisti: Atëherë pasi të këto qenkan të lejuar , atëherë pse na ndalohet pirja alkoolit, i cili përbëhet nga të gjitha përbërësit e lartpërmendur?

Dijetari: Mirë, nëse unë të derdhi ujë mbi ty, a të bën dëm kjo ty?

Alkoolisti: Jo, aspak nuk më bën dëm.

Dijetari: Po nëse ujit i hedhë pak rërë, a do të lëndonte nëse do ta hidhja mbi kokën tënde?

Alkoolisti: Jo, aspak nuk do të më lëndonte.

Dijetari: Mirë, po nëse e përziej ujin me rërën bashkërisht dhe nëpërmjet një procesi e bëj një tjegull të madhe nga ato elemente dhe pastaj ta hedh atë tjegull të madhe mbi kokën tënde, a do të lëndoheshe ti?

Alkoolisti: Si jo, bile ky veprim do të më mbyste.

  • Dijetari: Eh pra, e njëjta gjë vlen edhe për alkoolin.Përshtati Suad Shaban./Mesazhi/