E konfirmon ministri i Arsimit: Mësimi nis më 14 shtator, ndahet në dy faza

Ashtu siç edhe ishte planifikuar, mësimi në Kosovë do të fillojë të hënën më 14 shtator.

Këtë e ka konfirmuar sot ministri i Arsimit, Ramë Likaj në një takim që pati me përfaqësuesit e SBASHK-ut dhe komunave, shkruan lajmi.net.

Ai tha se mësimi do të ndahet në dy faza, faza e parë më 14 shtator ku mësimin nisin institucionet parashkollore, klasat 1,2,3,6 dhe klasat 10 në shkolla.

“Sot Kryesia e Kolegjiumit të DKA-ve na ka thirrur në takim dhe e komunikuam vendimin e Qeverisë për fillimin e vitit shkollor në dy faza. Faza e parë që është 14 shtator fillon me institucionet parashkollore, klasat 1,2 3 6 edhe klasat 10 në shkolla. Edhe klasa 4-5 do të fillojë sipas skenarit A, mësim të kombinuar ose prezencë në shkollë”, tha ministri Likaj.

E më 21 shtator do të fillojnë mësimin klasat 7,8,9,11 dhe 12.

Ndryshe, paraprakisht Likaj sot ka pasur edhe një takim tjetër me ministrin e Shëndetësisë, Armend Zemaj.

Ky i fundit kërkoi që mësimi të nis sipas planifikimit dhe të kryhen të gjitha përgatitjet e nevojshme për mbarëvajtjen e tij.