Erdogan pas thirrjes për bashkëpunim: Jam optimist nga mesazhet e lidershipit të talebanëve

“Veprimet dhe jo fjalët e talebanëve do të përcaktojnë procesin e ardhshëm në Afganistan,” tha Rexhep Erdogan i cili duke folur në një ceremoni, ka theksuar theksoi se qeveria turke aktualisht po i afrohet mesazheve të udhëheqësve talebanë me një optimizëm të kujdesshëm.

Duke theksuar rëndësinë e arritjes së stabilitetit në Afganistan, Erdogan tha se Ankaraja vazhdon të jetë në “dialog të afërt” me të gjithë aktorët në vend për këtë qëllim.

Ai gjithashtu theksoi rëndësinë e formimit të një qeverie gjithëpërfshirëse në Afganistan, duke theksuar se përparësia në vendin e shkatërruar nga lufta duhet të jetë mbushja e vakumit të energjisë për të siguruar sigurinë dhe normalizimin publik.

“Komuniteti ndërkombëtar duhet të ndihmojë Afganistanin në këtë kohë të vështirë dhe të tregojë solidaritet, pavarësisht se kush qeveris vendin”, tha ai, duke shtuar se trupat dhe diplomatët turq po punonin shumë për të ruajtur rendin në aeroport dhe për të vazhduar me sukses operacionet e evakuimit. /tiranapost