Erdoğan: Turqia po bëhet qendër e projektimit dhe prodhimit të motorëve

Turqia është në rrugën e duhur për t’u bërë një qendër për projektimin dhe prodhimin e të gjitha llojeve të motorëve, veçanërisht në aviacion, tha presidenti i vendit, Recep Tayyip Erdoğan, raporton Anadolu Agency (AA).

“Me këto projekte, ne po hyjmë në një epokë të re në industrinë e mbrojtjes”, tha Erdoğan në ceremoninë e hapjes së një qendre dorëzimi dhe projektimi për motorin e parë indigjen të helikopterit të Turqisë përmes një lidhjeje me video drejtpërdrejt nga rezidenca Vahdettin në Stamboll.

Erdoğan nënvizoi se kompania TUSAŞ e Industrisë Motorike do të bëhet model në Turqi me investimet e saj të planifikuara në një projekt të zhvillimit të motorit.

“Me çdo hap që hedhim, ne shohim edhe një herë se në rajonin gjeografik ku jetojmë, ne nuk mund ta shohim me siguri të ardhmen tonë pa pasur një industri të fortë të mbrojtjes”, tha ai.